اجزای هوشمند سازی در یک سیستم خانه هوشمند نیازمند یک خط ارتباط با همدیگر برای تبادل فرامین و اطلاعات هستند. در سیستمهای BMS اکثراً از پروتکل هایی که نیازمند ایجاد زیر ساخت کابلی برای این منظور است استفاده میشود . این امر باعث دشواری اجرا در ساختمانهای آماده و همچنین هزینه بالا میشود.
برای رفع این مشکل و با پیشرفت روزافزون فناوری ، استانداردهای بیسیم برای ارتباط اجزای خانه هوشمند معرفی و توسعه داده شده اند. معروفترین پروتکل های خانه هوشمند بیسیم ZigBee ،Wi-Fi ،Z-Wave ،Bluetooth ،RF هستند . باید در نظر داشت بجز پروتکل وای فای (Wi-Fi) مابقی پروتکل ها نیازمند یک دستگاه یا هاب مرکزی برای ارتباط بین اجزا و همچنین اتصال به اینترنت هستند.
این تنها مورد جذابیت استفاده از پروتکل وای فای نبوده و هزینه پایین و سادگی اجرا از مزایای دیگر آن است. کلیه تجهیزات خانه هوشمند آسانه بصورت بی سیم و مبتنی بر شبکه وای فای (Wi-Fi) عمل می کنند وکلیه ماژولها و سنسورها بدون نیاز به هیچ واسطی، امکان اتصال به اینترنت را دارند.
هنگام هوشمند سازی ساختمان ، استفاده از شبکه بی سیم وای فای به عنوان بستر ارتباطی اجزای خانه هوشمند ، دارای محاسن بسیاری است که خانه هوشمند آسانه را نسبت به سایر محصولات خانه هوشمند بی سیم متمایز مینماید.
از محاسن خانه هوشمند بی سیم با استفاده از شبکه وای فای این است که شبکه Wi-Fi در اکثر اماکن وجود داشته و بعنوان استاندارد پذیرفته شده برای کاربردهای خانگی تا حرفه ای بوده و تمام نیازها به یک بستر ارتباطی ایمن و مطمئن را رفع مینماید.
هزینه اقتصادی ایجاد یک شبکه وای فای به صورت غیر قابل یاوری پایین بوده و به راحتی میتوان لوازم آن را تهیه کرد ، به همین خاطر قیمت خانه هوشمند آسانه در مقایسه با سایر برندهای هوشمند سازی پایینتر و هزینه هوشمند سازی ساختمان کمتر است .همچنین در دسترس بودن شبکه وای فای باعث آسان و سریع بودن راه اندازی و استفاده از آن میشود.بطوری که بدون نیاز به تغییر سیم کشی ساختمان و در کمترین زمان میتوان تجهیزات خانه هوشمند آسانه را نصب و راه اندازی کرد. بعلاوه تمامی وسایل ارتباطی از قبیل گوشی موبایل ، تبلت ، رایانه و بسیاری از لوازم الکترونیکی که اخیراً وارد بازار میشوند داری امکان ارتباط از طریق وای فای هستند.